Mottó:

Motorozni lehet bukósisak nélkül is. De érdemes???
(Avagy el lehet menni a kurvákhoz óvszer nélkül is, de az öngyilkosságnak vannak kevésbé gyötredelmes válfajai is, nemde?)
 
EMBEREK!
Tudjátok-e, mi az? Kicsi, kék, roppant büdös és fertőző?
Megfejtés: hát a tyúktojás! Hogy-hogy? Hát úgy, hogy a tyúktojás (amely helyesebben tojat, avagy tojomány, hiszen a tojás maga a folyamat, ha nem tévedek) akár ez is lehetne, ha az influenza-vakcina ellenzőinek módszerével akarnánk róla cikket írni. Ők ugyanis össezszednek mindenféle "ismeretanyagot" (alapvetően az internet segítségével), és azokat eredeti kontextusukból kiragadva, mondandójuk alátámasztására önkényesen használják föl. Tehát a példánál maradva meggyőznek bennünket arról, hogy a tojás általában kicsi (igaz is, mondjuk egy strucctojáshoz mérve), kék (igenis, egyes madarak mit meg nem tesznek azért, hogy minél kékebb legyen -http://www.origo.hu/tudomany/elovilag/20081006-madarak-nagy-arat-fizetnek-tojasaik-kekre-szinezeseert.html- ), és módfelett büdös, bár az igaz, hogy ezt a tényt pedig egy olyan írásból szerezték, amely a záptojásról (is), meg a fertőzésről (is) szól (http://www.szamosmiklos.hu/tojaskonyv/?p=Gyakorlati+tudnival%F3k+a+toj%E1ssal+kapcsolatban).
 
DE MIÉRT KELLENE EZT NEKÜNK IS ELHINNÜNK?
 
Egyre jobban elképedek.

Azok, akiknek semmi sem drága, akik mindenféle összeesküvés elméleteket gyártanak, mert ők azzal is meg vannak fertőzve (vakcinalobbi, gyógyszermaffia, stb. - pl. http://sokblog.hu/ - na ebben aztán a rosszándékú félrevezetés és a tudatlanság kéz a kézben jár) - de meg lesznek az influenzavírussal is, zabáljanak akármennyi vitamint - mindenféle hülyeséget összeírnak, csak azért, hogy embertársaikat lebeszéljék a megelőzhető baj megelőzéséről, és rábeszéljék őket, hogy inkább legyenek ők is összeesküvés-elmélet gyártók és fogyasztók.
A mindennapi életben egyébként tisztességes emberek pedig elhisznek mindenféle sületlenséget, és inkább nem oltatják be magukat. Amikor meg már eszmélnének, mert a baj nagyon hamar közel tud kerülni az emberhez (pl. http://www.eum.hu/uj-influenzavirusrol/tragedia-meghalt-elso), akkor már késő. Ne feledjük, kb. két hét kell az oltás után, hogy a védettség kialakuljon!
Tehát semmi értelme a hezitálásnak, mostmár itt van a kertek alatt az új vírus!

Alapvetően egyetlen dolog nem tetszik abban, ahogyan a kormányzat kezeli ezt az ügyet. Nem értem, ha egyszer tényleg baj van - legyen akármekkora sz..ban a kötségvetés -, akkor miért nem lehet mindenkinek ingyen a rendelkezésére bocsátani a vakcinát?! Nem hiszem, hogy ez rengetné meg a magyar gazdaságot alapjaiban, arról már nem is szólva, hogy időközben tanulmányok is jelentek meg, amelyek azokat a károkat taglalják, amelyeket egy tömeges influenza-megbetegedés az ország gazdaságának okozhat. Ezek szerint egy ilyen esetben, föltéve ha kétmillió ember betegedne meg, akkor annak a kára 50-100-szorosa lehetne annak az összegnek, mint amely ötmillió honfitársunk beoltására elegendő vakcina ára. Figyeljünk az arányokra! Akkor miért kell ebből is üzletet csinálni? Vagy a kormányunk is abban bízik, hogy nem fog kétmillió ember megbetegedni?
Sajnos ebből a mentalitásból következően megint csak azok maradnak ki a védekezés lehetőségéből, akik egyébként is védelemre szorulnának. Mert az igaz ugyan, hogy bizonyos krónikus betegségekben szenvedőknek a kormány - korlátozott mennyiségben - rendelkezésére bocsátja az oltóanyagot, de ez esetben azoknak a köre, akik krónikus megbetegedésben szenvednek, és azoknak a köre, akik úgy eleve nem tudják kifizetni (főleg nem 4-5 családtagnak) a vakcina árát, nagyon nem vág egybe! Tehát megint csak azok szenvednek majd, akik a társadalom perifériájára szorultak! Gonduljunk csak azokra (az egyébként hál'Istennek még úgy-ahogy egészséges kisnyugdíjasokra, vagy éppen a munkanélküliek egyre gyarapodó csoportjára), akiknek a napi betevőre sem igazán futja. És ezek száma ma Magyarországon nem kevés: kb. 2,5-3 millió ember!
Rosszmájúan mondhatnánk, hogy a kormányzat is evolúció-párti: hadd hulljon a férgese! De ezt ezeknek az embereknek a nevében is kikérem magunknak! Miért érne kevesebbet egy ilyen ember élete, mint egy "kedves" kormánytagé?

Mellesleg az egésszel tele van már a nem létező hócipőm is! Komolyan mondom, az embereknek Magyarországon elment az esze! Hogy egy járvány-helyzetet hogy lehet ennyire átpolitizálni? Ez már kétségbeejtő! Mintha az influenza-járvány és annak ellenszere holmi kormánypárti összeesküvés lenne, és minden egészsegesen ellenzékinek mindent meg kellene tennie a védekezés ellen! Hát rajta kedves ellenzéki barátaim, íme még néhány alapötlet: importáljunk narancssárga öltözetbe bújtatott 10.000 afrikai aids-est, jól fognak mutatni a főváros utcáin, amint tünetni fognak az óvszerek ingyen osztása ellen, mert az a kormány népbutító akciója.....

Úgy egyébként meg nem értem az ún. orvosokat sem! Sekélyes tudásuk alapján (mármint az új vírus mellékhatásai tekintetében ;-) ) többen elzárkóztak a vakcina beadásától, mondván, nehogy már nekik kelljen az esetleges következményekért felelősséget vállaniuk! Na ez aztán egy orvosi hozzáállás! Ilyen módon egy vakbél-panaszokkal orvoshoz forduló embert sem lenne szabad megműteni, félvén attól, hogy micsoda kártérítést kell majd fizetni, ha esetleg a kedves páciens belehal a műtétbe. Márpedig ez is bizony előfordulhat, és ezt a legtöbb orvos is tudja.

Azt meg már végképp nem értem, hogy miért mondja egy körzeti orvos a kedves páciensének, hogy a maga baja annyira nem komoly, hogy nekem elhinnék odafenn, hogy maga tényleg jogosult lenne az ingyenes vakcinára! Tessék szépen megvenni a patikában, ha annyira akarja, és jöjjön vissza, majd az asszisztensem beadja. Én nem érek rá, mert amúgy is sok a betegem. Ne tartsuk föl egymást, kérem szépen!
Mert hogy ilyen is van. :-((

Summa summárum: talpra magyar, aki még nem oltatta be magát, tegye meg minél hamarabb. Nem akarok én senkit sem győzködni, sem meggyőzni, sem vitatkozni nincs kedvem, csak a mottóban említettekre kívánok még egyszer (és utoljára) hivatkozni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://humanoptera.blog.hu/api/trackback/id/tr611656933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása